Zondags 28 juni heb ik van de gemeente de zegen gekregen voor het werk dat op mij ligt te wachten.  En tegelijk afscheid genomen van de gemeenteleden. Wat was dat een bijzondere dienst.  Zo sterk als deze zondag heb ik Gods aanwezigheid nog nooit ervaren in een dienst.  In de dienst stond navolging/ discipelschap centraal na aanleiding van Mattheus 28: 16-20. Ga en wees net als Christus, dien de ander. Help de ander zonder iets terug te verwachten.

Ik had een praatje voorbereid om de gemeente te bedanken maar toen ik  voor in kerk stond nam de Geest het over en kwam er van mijn hele praatje niks meer, de Geest was aan het woord.  Achteraf heb ik de dienst terug geluisterd om te horen wat ik  nou eigenlijk verteld had. Toen ik  emotioneel werd tijdens het praatje sloeg God zijn arm om mij heen en liet mij merken dat ik daar niet alleen stond. Ik kreeg kracht om verder te gaan.

Wat was het bijzonder om te zien dat er zoveel mensen naar voren kwamen om, om mij heen te staan en mij de handen op te leggen tijdens het zegen lied van Sela. Ik voel mij de dragen door deze gemeente.

Ik  weet nog goed het moment waarop God tegen mij sprak dat hij graag wilde dat ik binnen deze kerkelijke gemeente bleef en dat hij een taak voor mij had weg gelegd in deze gemeente. Welke taak dat was wist ik niet, ik dacht dat ik actief aan de slag moest. Maar dat is moeilijk omdat ik door mijn werk niet vaak mijn gezicht heb kunnen laten zien bij vergaderingen. Deze zondag mocht ik ervaren en zien wat God toen bedoelde. In het afgelopen jaar heb ik mensen mogen bemoedigen niet door actief te zijn, maar door er te zijn, mijn getuigenis te delen. Wat was het een bemoediging voor mij om van mensen te horen wat ik voor hen heb betekend. God is aan het werk door mij heen terwijl ik het niet eens merkte. Hoe gaaf.

Ook tijdens deze dienst was God ervoor mij. Samen met de gemeente vrienden en familie kijk ik terug op een bijzondere dienst.

Dienst terugluisteren? dat kan via:

http://kerkdienstgemist.nl/assets/1187006-Kerkdienst-zondag-28-juni-2015#.VZze0q0w_IU