De kerst staat voor de deur.
Gezelligheid, samen eten en cadeautjes onder de boom. Voor veel gezinnen i n Moldavië geld dit niet.
Veel gezinnen hebben het geld er niet voor om lekker eten te kopen laat staan een cadeautje voor onder kerstboom. Kinderen moeten het vaak zonder ouders doen omdat ze in het buitenland werken.

Tijdens deze dagen staan we stil bij dat Jezus naar de aarde is gekomen om ons te redden. Maar waar is die redding als je om je heen kijkt? Wij weten dat er redding is, dat Jezus naar de aarde is gekomen en voor ons heeft geleden, dat hij ons heeft gered. De mensen  hier denken dat nog zelf te moeten doen, dat er geen hoop meer is. Ze leven in hutjes die amper warm te houden zijn. Kinderen leven op straat of gaan naar bed zonder iets gegeten hebben. Kinderen leven in onzekerheid wat brengt de toekomst. Zal er werk zijn als we groot zijn, zullen papa en mama ooit terug komen……?

 

Vandaag mochten de kinderen even alles vergeten.
Als team zijn we samen met de dominee van Micleuseni op bezoek geweest bij 2 scholen in Dolna en Micleuseni om schoenendozen uit te delen aan de kinderen. Een cadeautje voor kinderen die geen cadeautje onder de kerstboom zullen vinden. En wat waren ze blij met hun doos.
Wat is het dankbaar om te zien hoe blij de kinderen waren met hun doos. Ook voor hen kwam Jezus naar de aarde. Hij is ook hun redder.  God laat zijn liefde zien aan deze kinderen door ons heen. Het lijkt zo klein en vanzelf sprekend maar het betekend voor zoveel voor deze kinderen dat er aan hen gedacht word.

Naast het uitdelen van de dozen hebben we door middel van een poppenkast ook het kerstverhaal verteld. Wat waren de kinderen aan het genieten. Even konden ze alle ellende van thuis vergeten. Natuurlijk hoop ik ook ze de boodschap van kerst zullen onthouden en ze nieuwsgierig zullen gaan worden En Jezus zullen gaan zoeken, zowel de kinderen als de ouders aanwezig waren.

 

Ik wens iedereen fijne feestdagen en Gods zegen voor 2016