Beste mensen in dat verre Nederland,

Mijn naam is Jan (anoniem) en bezoek elke dag het dagcentrum in Tintareni. Ik ben blij dat ik de mogelijkheid krijg om daar heen te gaan. Het dagcentrum is speciaal voor ons ouderen.
Na een leven waarin ik actief was kwam ik 3 jaar geleden thuis te zitten. Ik werd blind en kon de deur niet meer uit. Ik ben een alleen staande man, mijn kinderen wonen niet bij mij in de buurt dus had ik geen aanspraak meer. Af en toe van de buren maar meer niet.
En toen kreeg ik aan aanbod om naar het dagcentrum te komen. Weer onder de mensen en omdat we elkaar allemaal kennen genoeg om over te kletsen 🙂 (ons kent ons in een dorp)
Elke dag word ik opgehaald met de auto en weer netjes thuis gebracht.Naast het kletsen doe we

bezoek vanuit nederland

ook andere activiteiten. Zo krijgen we als groep Engelse les, handig voor al dat buitenlandse bezoek :-). We gymmen, en krijgen regelmatig geheugen training. Ook maken we zo nu en dan een leuke uitstapje, en vieren met  elkaar alle feestdagen  dan is het een gezellige boel op het dagcentrum.
Er word op

de lunche

dagcentrum goed voor ons gezorgd. Als ik aankom staat er al een kopje thee met 2 boterhammen klaar. De lunch bestaat altijd uit 2 gangen. Nu eten ik niet zoveel, dus mag er een gang mee naar huis. Zo hebben ik s avonds ook iets te eten en kan ik mijn kleine pensioentje besteden aan het betalen van het gas water en licht.
En dat is niet alles, ik krijg de mogelijkheid om gebruik te maken van de douche en ook mijn kleren kunnen gewassen worden.
Ik ga er elke dag met veel plezier heen en de meiden die voor mij zorgen zijn super lief en aardig.
Ik dank God dat er mensen zover weg en in zo’n klein landje bereid zijn om ons te helpen. Bedankt voor alles wat jullie doen op welke manier dan ook.

Vriendelijke groeten Jan.

Het dagcentrum waar Jan heen gaat is een onderdeel van de organisatie Bethania. Dit is een christelijke organisatie die zich inzet voor zowel de kinderen als de ouderen in Moldavië. Naast dit dagcentrum hebben ze een naschoolse opvang voor kinderen en brengen ze maaltijden rond in het dorp en de omliggende dorpen. De organisatie werkt dat ook vanuit een christelijk oogpunt
Zoals Jezus omzag naar de mensen die niet bij de maatschap hoorde en hen hielp/diende zo wilt de organisatie de minderheden in Moldavië helpen/ dienen.

Voor meer informatie verwijs ik jullie graag naar de volgende website: www.bethania.md of www.hartvoormoldavie.nl